wolf Leenderbos

Het begin van een sprookje
 
Op de plek waar nu het Leenderbos staat was ooit eens een uitgestrekte vlakte. Ontstaan door het steken van turf was het gebied haar rijkdommen ontnomen en thans niet meer interresant. Maar toen werd er op een dag, lang geleden, een vooruitstrevend besluit genomen. Het was in een tijd van politieke en sociale onrust. Men had bedacht om van een vlakte een bos te maken. Door een duidelijk plan en het te werk stellen van werkelozen werd de nieuwe natuur vormgegeven. Het ecosysteem heeft zich in al die jaren ontwikkeld en haar natuurlijke balans gevonden. Vele dieren hebben zich een plekje verworven in dit 5 sterren bos waar genieten een vanzelfsprekendheid is.

Zie nu, anno 2013 het resultaat; een bos dat staat als een huis en beschouwt mag worden als een van de prachtigste stukjes natuur in het koninkrijk der Nederlanden.

Sinds kort hebben de dieren er in het Leenderbos een famillielid bij. Een gelukszoeker die heeft besloten in de moderne tijd van crisis en sociale onrust een nieuw avontuur te beginnen in een ver land.

Het is de wolf.

Met dank aan opdrachtgevers; De fabriek (EHV), het BKKC (Tilburg), Landkunst en Staatsbosbeheer (afdeling Leenderbos en omstreken).