Het rijdende Saunaatje

Een van mijn bekendere projecten is een op hout gestookt mobiel saunaatje in de achterbak van een Opel Combo. Op de zijkant van het saunaatje staat een zwart gevaren driehoek gevuld met de woorden CO2-positief. Dit is het logo. Het knetterende kacheltje dat vanaf de buitenkant met hout gestookt wordt zorgt voor een mooie rook pluim.

De niet-alledaagse, soms tegenstrijdige combinatie van beeldelementen en functies pretenderen de mogelijke basis van een verhaal of raadsel te zijn.

Vervuiling? De mens als auto-immuunziekte? Is CO2 uit hout gezonder? Of gaat het hier misschien om entertainment? ‘Dan gaat het deurtje open en rennen er 2 dampende saunagangers naar het zwembadje.’ 

27 mei 2011 heeft de sauna mee gedaan met een performance in Brussel waarbij een verkeersopstopping veroorzaakt werd tijdens de spits op een van de belangrijkste verkeersaders van Brussel. 

Het uitgangspunt van deze performance is dat de mens in de toekomst alleen nog maar in de file zal staan. Het leven, werken en slapen gebeurt in en om de auto. Filerijden wordt de nieuwe status quo.

The sauna became a stage!!!

een podium voor blote dichters

In de Sauna wordt een gedicht voorgedragen. Waarbij je zwetend recht in de ziel van diegene kijkt die je zijn meest persoonlijke woorden laat aanhoren. Het zoute zweet prikt in je ogen. Vluchten kan niet meer. De reactie-vragende-blik na de laatste zin voelt raarrr.

Brussels.
Verhitte discussies tijdens het burning ice festival.
Europarlementariers en Kunstenaars in debat.
90 graden en geen stropdas om je achter te verschuilen.
Een zwetend debat over oplossingen voor het veranderende klimaat. 

lekker heet dus..